Busig


Det finns mycket bus i den här ungen, undrar hur mycket han kommer ställa till med, vår lilla älskling!



Det är inte mycket snö kvar ute nu, men Lino och Niklas byggde en snögubbe förra veckan, och där som den stod fanns det iaf lite kvar att leka med.



Efter att mer eller mindre varit liggandes både torsdag och fredag pga ryggskott så samlade jag på mig en massa energi och tog tag i några projekt. Jag har målat, sprayat, pysslat, skruvat, virkat och ska försöka sy lite. När jag är klar så kommer det bilder!

Lino hjälpte till att spraya

Barnens lekkök som snart är klart



Avlastning


När lillebror mest bara vill gå så är mamman tacksam för att storebror avlastar lite då och då!





Släpper taget


Den lille killen i huset blir större och större. Han har förvånat oss alla genom att börja gå, helt själv. Ikväll släppte han taget och gick 5-10 steg hela tre gånger, och han tycker att det är hur kul som helst, skrattar varje gång. Vi som har haft försiktiga Lino, och nu Collin som bara släpper taget. Undrar hur många gånger han kommer ramla och slå sig innan han förstår att det gör ont?

God natt



Full fart


Marodören Sören är pigg som en mört, och visar inga tecken på någon som helst sjukdom, fast han verkar väldigt öm i munnen, och två till tänder kikar snart fram. Idag har han hittat micron, för några dagar sedan hittade han toapappret och tv-bänken har han lyckats öppna alldeles för länge redan. Får han chansen så stoppar han händerna i toaletten, tar allt som råkar ligga på vardagsrumsbordet och matar Tyson så fort han får chansen. 
Han börjar göra rörelser till Imse Vimse Spindel, kan vinka och har börjat säga "bababababa", skrämmande likt "pappa" om ni frågar mig! 

Micron som både låter och lyser 



Feber


När Collin igår kväll först började gråta otröstligt och sen somnade hos mig började vi ana att något inte stod helt rätt till. Sen när vi gick och la oss var han supervarm, vilket inte var så konstigt eftersom vi uppmätte hans temp till 39 grader.

En lång natt utan så mycket sömn, men imorse var febern borta och han är som vanligt igen. Vi får väl se om febern kommer tillbaka ikväll. Tredagars-feber eller tänder kanske, han är inte förkyld iaf.

Somnade gott



Bad och mys


Jag vet inte om det är tänderna som spökar eller om Collin bara har varit extra trött idag, för han har suttit stilla i mitt knä vid två tillfällen och myst ganska länge, nästan så han somnade första gången. 

Sen mitt i allt busande så la han sig på soffan och kollade på tv en stund.

Skön stil

När vi var till Ikea i torsdags köpte jag ju en extra badbalja (som jag nästan glömde kvar i varuhuset). Idag invigde Collin den, och det blev ju kanon att båda kan bada samtidigt.





Busunge


Den här lilla busen kommer orsaka många gråa hår, inte en lugn stund, han går, klättrar, river ut saker ur skåp, smäller i dörrar och attackerar Tyson. 

Den senaste tiden har han varit gnällig också, vilket jag hoppas beror på de två tänder som jag upptäckte idag, som snart bryter igenom.

Idag har vi varit på Ikea och ätit Brunch med kompisarna Hugo och Sixten och deras mammor, lika trevligt som vanligt. Lite för trevligt kanske, med tanke på att vi pratade så mycket så jag glömde kvar allt jag hade handlat i varuhuset, så vi fick springa in tillbaka! Synd att man inte längre kan skylla på amningshjärna!

Full i bus



Morot


Det var visst en liten kille här som gillade rivna morötter, även om han var väldigt skeptisk till en början!









11 månader


Tiden rusar förbi och jag har inte fattat att vi snart har en ettåring här hemma, min lilla bebis blir så snabbt stor! 

Idag har vi varit till tandläkaren och fått information om hur tänderna ska skötas, och vi fick även med både tandborste och tandkräm hem. Fyra små tänder är det som har kikat fram hittills, två uppe och två nere.

I väntrummet, i kläderna han fick av mina kollegor i samband med sin födelse, passar fortfarande, nästan lite långa i armarna än!

Chillar i vagnen


Skrämselpropaganda i entrén 

Vi har även varit och lekt på öppna förskolan idag. Eftersom det var första öppna dagen den här terminen trodde vi att det skulle vara mycket folk, men första halvtimmen var vi helt själva.

Collin vill numera helst bara gå, och tyckte det var väldigt kul att köra runt på storebror!





Relax


En efterlängtad eftermiddag/kväll, igår åkte jag och tjejerna till Sundstabadet och relaxade. Ångbastu, bubbelbad både inne och ute, solrum, aufguss-bastu, god mat och dryck m.m, helt underbart och välbehövligt för oss fem småbarnsföräldrar! Camilla hade även varit så förutseende att hon tagit med både ansiktsmask och inpackning, så vi fick lite spa-behandlingar på köpet, TACK! 

Inatt ville Collin inte alls sova så mycket. Igår sov han för första gången hela natten i sin egen säng som står bredvid min (fast han vaknar ju flera gånger), men inatt fick vi flytta över honom. Han somnade iaf om tack och lov, så vi gick upp först 8:20, typiskt nog vaknade Lino redan 6:20 idag, så Niklas fick gå upp tidigare!

Smörgås till frukost





Bröderna Bus



RSS 2.0