Pool - Byggdag 2

Grävt, grävt och grävt, helt slut nu, men det har ändå gått enklare än jag trott. Vi är snart klara. Sandlådan är numera ett minne blott. Där har vi fyllt upp med jord och sått gräs. 

Grunden där poolen ska stå är snart klar, det är inte överdrivet mycket kvar, men sen ska det ju såklart skapas en grund också med markduk, stenmjöl, cellplast och en till duk som pollen ska stå på. 

Lino trodde allt skulle vara klart på söndag om en vecka, men det kanske är lite optimistiskt. Vi får hålla tummarna för att poolen kommer innan helgen, det var iaf vara 1-4 dagars leveranstid. 

Lino har hjälpt till att gräva och han tyckte att det var riktigt kul.
Och där åkte sista lasset med gräs, "bara" jord/lera kvar.
Det tar sig.
Hejdå sandlådan.
Efter dagens jobb, inte mycket kvar ändå.












Pool - Byggdag 1

Efter att lite hastigt ha bestämt oss för att köpa pool i torsdags så gick det iväg en beställning igår. Då påbörjades också förberedelserna med att planera placeringen, skapa en ritning och dra om kablarna till robot-gräsklipparen. 

Efter en förmiddag med ihållande regn påbörjades grävarbetet idag efter lunch. Sen var det ju inte bara att börja gräva, för vi har beslutat att ta bort sandlådan, så det blev dagens första projekt. Där behövde vi få bort runt 65 hela stenplattor, 16 halva, närmare 1 kubik sand och 1 kubik stenmjöl. Mitt i allt gick dessutom skottkärran sönde. Ny inhandlas i morgon. 

Stenmjölet ska vi använda som grund under poolen, och jorden från poolen ska vi fylla gamla sandlådan med, för att få till en gräsmatta där igen. Så vi byter helt enkelt plats på allt. 

Vi hann börja gräva ut för poolen innan matlagningen kallade (och regnet kom lite lägligt). 

I morgon kör vi dag två. Hur många dagar behövs det tro? 

En ring utgrävd, lika stor som poolen, så vi kommer behöva gräva lite större.

Sanden från sandlådan. Vi får se om vi ev använder det under poolen också.

Vi orkade inte bära bort alla stenplattor, det får vi göra i morgon.

Sandlådan är nu ett minne blott. Här har vi börjat fylla igen med grästuvor som vi lagt uppochner. Stenmjöl hittade vi en del också som vi ska använda till pool-grunden.

Snart har vi en pool, snart, puh.


RSS 2.0