Gröt


En liten smakis av gröt blev det idag, lite skeptisk men det gick ner en del iaf! 

Så här glad var jag innan gröten

Vad ska jag göra nu? Svälja?

Nu räcker det



Allergi


För runt två veckor sen fick Collin en massa utslag på kroppen som vi har behandlat med kortison, men det vill inte försvinna. Igår var vi till läkaren och ev så kanske han har någon allergi. Nu väntar vi på kallelsen för att få göra pricktest för att se om han kan vara allergisk mot mjölk eller ägg. Tills dess ska jag äta mjölkfritt, vilket känns som en djungel innan man kommer in i det.

Bild från i söndags 24/5

Förutom lite klåda så verkar han inte speciellt påverkad av det iallafall, inget magont.

För någon dag sedan hittade han sina fötter också, och de är väldigt spännande.





Lekparken


Nu när det närmar sig sommar ska vi hänga mer i lekparker, det finns en del bra relativt nära. Idag gick vi till Lorensberg där de har både en "karusell" och en linbana. Vädret var kanon, men när de svarta molnen kom mot oss fick vi skynda hem.

På "karusellen"

Lite fika

Vaken en stund 

Leker

Linbanan var kul

Vädret åt ena hållet

Och vädret åt andra hållet



Träning


Här tränas det för fullt, storebror har hängt upp träningsredskapen och peppar lillebror!









Födelsedag


Kan man inte sluta fylla år efter att man fyllt 30? Det räcker nu liksom, jag vill inte bli äldre. Men men, den önskan uppfylls väl inte, så då får man väl äta tårta istället. Jag har bakat Budapestlängd till ett helt kompani, så kom gärna på fika i helgen=)

Med mandarin och hallon

Inte den snyggaste kanske, men förhoppningsvis god!



Kusinerna


I helgen hade vi besök av barnens kusin Elsa och hennes pappa.

Det blev mycket bus. 

Pannkakor på stan



Vaccin


När man är tre månader gammal ska man vaccinera sig, det gör ont.

Så här ledsen blir man



3 månader


Igår blev Collin tre månader gammal. Tiden rusar fram och snart är det sommar. Natt till torsdag sov han sin första hela natt, förhoppningsvis gör han det snart igen även om det känns långt bort efter en natt med flera uppvaknanden. Som tur är så äter han bara och sen somnar om.

Vi har börjat vara en del på öppna förskolan, perfekt ställe som fyller allas behov, Lino får leka av sig, jag får dricka kaffe med andra vuxna och Collin sover oftast.

Fika på ÖF

På väg hem

Posar uppe i ett träd

3 månader



Ogräs


I söndags när det var så fint väder fick vi mycket gjort här hemma. Collin och jag tvättade trädäcket och städade iordning. Lino och Niklas klippte gräset och rensade ogräs. Och så var det en massa annat från listan som bockades av, flera sånna dagar tack!





Bumbostol


När Lino var liten ville jag ha en Bumbostol, men de är rätt dyra, så det blev inte av att vi köpte en. I efterhand har jag varit rätt nöjd över att vi aldrig köpte en eftersom det är en stol som kan användas så kort tid (från att de är stabila i nacken tills att de kan sitta själv), kanske i en till två månader. 

Idag var jag på loppis och hittade en med bord för 80:- (jag prutade ner den från 100:-), och kunde inte låta bli. Collin är lite för liten än, men det dröjer nog inte många veckor innan han kan använda den. Sen ska jag sälja den vidare för 200:-, det är bra business!






Facebook


För en stund sedan gick jag med i en grupp på Facebook som heter Bärsjalar, det slutade med att jag hade två selar och fyra sjalar att bära Collin i (nu har jag sålt av allt utom en sele och en sjal).

Sen gick jag med i en grupp som heter Barnvagnar. Så nu är jag inte längre nöjd med vår vagn, vill byta resevagn, köpa en bil-/shoppingvagn och en cykelvagn (dyyyrt).

Tidigare i veckan pratade min kära kompis Maria om "Meps" ( hade inte hört talas om det innan), som är en mössa och en keps i ett. När jag kom hem och googlade lite så hittade jag, just det, en grupp på Facebook som heter Vi sytokiga. Och ja, nu kan ni ju gissa vad jag har börjat med. Att sy är ju iaf billigt i jämförelse med att köpa ny barnvagn.

Collin i sin meps

Byxor och meps i matchande tyg

Nu vill jag bara få till att sy en Babywrap (filt till babyskyddet), en gosedjurskanin och lite annat smått och gott!



Fästing


Den här plockade vi från Tyson igår. Eller vi, jag får svettningar och börjar nästan kräkas av bara tanken på fästingar, så det var Niklas som fick ta den. Hoppas vi kan vara överens om att det var den första och sista för i år.






RSS 2.0