Lite vila


När storebror plötsligt hoppade av hos farmor efter förskolan så passar Collin och jag på att vila. Vi har bänkat oss i soffan och tänker nog inte flytta på oss förrän vi verkligen måste.




Lika glad för det


Vissa dagar får man lära sig en läxa, idag har jag lärt mig att inte kasta in bilnyckeln i bilen och sen stänga alla dörrar. Lino hoppade snällt in i bilen, jag knäppte fast honom och stängde sedan dörren. När jag skulle öppna bakdörren var den låst, och då försökte jag få upp framdörren igen, men nej, bilen var låst och nyckeln låg i framsätet, därmed var Lino inlåst.
Tack och lov så var Collin med mig utanför bilen eftersom han var lite kinkig, annars brukar jag stoppa in honom först.
Efter ungefär 15 minuter kom pappan i huset till undsättning och räddade oss så vi kunde åka till förskolan. Slutet gott allting gott!

Fången



Minimjölk v/s Grädde


När Lino var liten var jag helt säker på att han endast fick minimjölk från amningen, han åt ju i princip varannan timme dygnet runt. 
Collin håller sig betydligt längre, och inatt var det rekord, han åt bara mat en gång, EN gång. Sen att jag inte sov så bra är ju inte hans fel, älskade unge.

Min älskade gladfis



Backträning


Eftersom jag inte får löpträna så nära inpå förlossningen så tog jag med Collin och Tyson på lite backträning ikväll. Tio gånger upp för Kronoparksbacken känns i benen. 

Nerifrån

Uppifrån




Tivoli


I höstas fick jag be dem att stanna en karusell för att plocka av en gråtande Lino, idag fick vi slita för att få med honom bort från tivolit. 

Han testade tre olika karuseller, ett tåg, hästar och radiostyrda bilar, och gillade alla, så han hade nog gärna stannat ett tag till om han fått.











Våra barn


När Collin föddes fick vi en fotografering i present, med bästa fotografen Jeanette Dahlström ( www.jeanettedahlstrom.se ) somjagskrivit om tidigare. Här kommer begrav bilderna, och även storebror fastnade på några av bilderna!
















Sova


I det här huset sover tydligen hunden i soffan och barnet på golvet.







Dusch


Jag hoppades, chansade, och det gick. Idag har jag duschat innan Niklas kom hem från jobbet för första gången. Collin satt i babysittern och var nöjd hela tiden. Han blir ju 10 veckor idag, stora killen!






Citronträd


Jag har velat haft ett citronträd i flera år, men det har inte blivit av att vi köpt något, förrän nu. Lino trodde inte på att det var ett citronträd eftersom det inte var några citroner på, så han ville köpa ett annat träd. 

Igår åkte vi till Blomsterlandet för att fixa en kruka och jord till nya trädet, så nu hoppas vi att det blir många citroner.






Snickerskaka


Nu har jag testat på det här med Raw-food. Jag gjorde en snickerskaka med dadlar och nötter som grund, otroligt god. Receptet kommer från senaste Buffé.




Post


Efter en lång dag finns det inget bättre än att få komma hem och hitta ett paket i postlådan. Paketet var till Collin, men eftersom han sov så passade Lino och jag på att öppna det. Finfina kläder var det, och så passande att det var med tossor, eftersom det står högst upp på Collins inköpslista. TACK fina Hanna med familj, ni gjorde vår dag mycket bättre!





Livet på en pinne


Upp och få i alla mat, på med kläder, borsta tänderna och in med alla i bilen för att lämna storebror på förskolan. Iväg och handla det nödvändigaste, försöka få i sig lite mellanmål och sen iväg till MVC för efterkontroll. 
Bråttom tillbaka till förskolan för att hämta storebror och direkt tillbaka till stan i väntan på läkarbesök för lillebror. Innan kastar vi i oss lite lunch på stående fot från Coop innan ett kort besök i leksaksaffären. Efter läkarbesöket ska alla in i bilen igen för att åka hem. Mellan allt så ska lillebror ha mat ungefär varannan timme också.

I bilen på väg hem:
Den som ska sova är vaken och gallskriker, den som ska vara vaken sover. Försöker fokusera 100% på att köra bil medan man önskar att lillebror kunde lugna sig åtminstone lite. Väl hemma försöker man söva den som är vaken och väcka den som sover. Och latten som skulle avnjutas under bilfärden är kall.

5 minuter senare:

Lilleman sover, storebror ser på TV och jag får lite egentid. Och tänker att livet är rätt bra ändå! 😘







Äpplen


Man kan äta äpplen på många olika sätt, så här gör Lino.







Babysitter


Idag somnade Collin i Babysittern för första gången, men det var med bra hjälp av nappen och filten samt en hel del gungande. 

Lino somnade ju i babysittern på sin tremånadersdag, men då helt själv.





Stolt


Lino är en stolt storebror och vill vara närmare och närmare. Det ska bli kul när de kan börja leka med varandra.

Idag blir Collin två månader, tiden går snabbt.

Syskonen

Smycken


En bra dag ser ut som idag. Först har vi hängt i Mariebergsskogen med Camilla och Mathias och även lunchat med dem på stan. 

Under eftermiddagen var Jeanette här och tog bilder, mest på Collin men även några syskonbilder!

Som pricken över i så fick jag paket med posten, mina fina namnsmycken som jag har beställt från "Älskade Barn".

Fina paket

Mina ringar

Namnbrickorna, Linos har jag haft några år, men den är nu putsad och fin igen!



Ergobaby 360


Ja, jag ska erkänna att jag har haft lite dåligt samvete för att jag önskade mig en dyr bärsele när Collin föddes, och faktiskt fick den, av mamma. 

Anledningen till det dåliga samvetet är att den inte blivit använd så mycket som jag hade tänkt. Men ikväll packade jag in Collin i selen och tog med mig Tyson på en promenad, och det var ju faktiskt helt underbart. 

Jag slapp plocka fram vagnen, jag hade båda händerna fria för Tyson och Collin somnade gott. Det var dessutom väldigt mysigt. Det kommer absolut bli flera promenader, och kanske en och annan shoppingrunda med selen.








Påsk


Påsken så hej och hejdå, swisch så var den slut. Vi har gått påskparad i stan, varit på påskmiddag/kalas på Färjestad och grejjat hemma. 

Ute är värmen på väg också, så vi har börjat flytta ut till inglasningen, snart hänger vi nog där på heltid!

Fika på stan innan Påskparaden

❤️

Vi träffade Linos kompis Melvin när vi gick i paraden.

Sötaste påskgubbarna


Och tro det eller ej, men jag har börjat träna, efter första passet på Skärtorsdagen kunde jag knappt gå. Igår gjordes andra passet, och det känns, men inte lika mycket tack och lov.

Alsters bästa gym

Glad Påsk


I år tänker jag att om jag inte plockar från något påskpynt så behöver jag heller inte städa tillbaka det. 

Lite påsk-känsla blir det ändå eftersom vi fick fina gula tulpaner av mamma.

Griffeltavlan var det dock bara att vända på, för där har det stått Glad Påsk sedan förra året. 

Påskkärring (Inte helt frivilligt)







7 veckor


Oj vad tiden går. Från söndag till tisdag har mormor varit på besök och lekt massor med Lino. Allt från legobyggande till lekparkshäng. 







Så idag har vi mest vilat, Lino var rätt trött efter förskolan. Collin sover väldigt oroligt på natten, så även om han sover så håller han mig vaken, men det är bara att försöka sova på dagen istället.

Puss lillebror

Grabbarna ser på TV

Mina hjärtan

RSS 2.0