Alla Helgona


Tidigt imorse lämnade vi av Niklas vid tåget, vi fick stå en stund ute i kylan eftersom Lino vägrade att åka hem innan tåget hade åkt.

Han räknar ner minuterna som är kvar med fingrarna



Stora efter 11 åkte Lino och Tyson till farmor och farfar, och Collin och jag kom efter vid 15 för att äta mat. När man är själv med två barn blir det inte mycket till matro, särskilt inte när båda krånglar, men det var väldigt lyxigt att få tillagad mat, lite vin, kaffe och dessert, mums.

Lino härjade som bara den tillsammans med Isabelle, de rev ner en fåtölj, busade, målade, lekte med klossar och säkert en massa saker som jag inte har någon koll på. 

Mys i fåtöljen

Collin ville mest bara gå, då var han som nöjdast.

Caroline får ont i ryggen

Lite senare gick vi iväg till kyrkogården, och kollade på alla ljus. Sen gick vi hela vägen hem (närmare 3 km), och Lino klagade (nästan) ingenting. Klockan 20:00 sov båda barnen och jag hade tänkt städa Linos rum, men latmasken bet mig i benet, så det fick bli godis i soffan istället, får se om jag orkar hålla mig vaken till 21:00. 



Sista amningen?


Idag har jag kanske (?) ammat för sista gången i mitt liv. Jag vågar inte riktigt äta något med mjölk i om jag skulle ångra mig. Det har varit åtta månader av mycket amning, väldigt mycket nattetid! Sedan Collin fick tänder har han bitit mig rejält en gång, och det var när vi ammade på en parkbänk inne på Ruds kyrkogård, haha.


Mysigt



Mat


Nu börjar det ta sig. Vi har ju kämpat en del med att få i Collin mat eftersom han inte alls följer sin viktkurva, samt att han har ammat i princip varje timme nätterna igenom. Förra helgen fick jag nog, jag orkar inte vara vaken så mycket längre, det känns som att kroppen börjar säga ifrån, så då bestämde jag mig för att trappa ner amningen rejält. I måndags var vi iväg till BVC för vägning, då hade han gått ner 5g (från vägningen 1,5 v tidigare). Det är ju inte mycket, och särskilt inte eftersom han faktiskt har varit sjuk, men ändå tråkigt. Så nu får vi kämpa. Och bara de som har barn som strular med maten kan nog förstå lyckan när barnet klämmer i sig en HEL barnmatsburk till middag, som Collin faktiskt gjorde idag, wow! 

Mätt och glad



Pricken 8 mån


Pricken är som tur är inte prickig så länge till, prickarna är på väg att försvinna, de har torkat nu, så jag tror inte han smittar längre.

Han är hela 8 månader idag, och ikväll var andra kvällen som han somnade till saga och sång istället för att ammas till sömns, förhoppningsvis kommer han att börja sova bättre om han får mindre mat på natten så han blir hungrigare på dagen. 













Vinst


Förra lördagen gick ju Lino och jag en varsin tipspromenad när vi var på blomsterlandet, och idag fick vi båda sms om att vi hade vunnit pris.

Lino fick en påse med en vattenkanna, trädgårdshandskar, godispåse och en nalle.

Och jag fick ett presentkort på 100:-. Väldigt kul!









Äpple


Äpple är en stor favorit hos Collin, även om päron ligger på första plats. Idag serverades det stavar så kan kunde äta själv, vilket är populärt.





Fast det mesta hamnade nog på golvet!



Sjukstuga


Igår hann jag inte ens hem efter att jag lämnat Lino på förskolan innan de ringde, han hade kräkts, så det var bara att hämta hem honom. 
Resten av dagen hade han väldigt varierat mående, ena stunden var han pigg och sprang runt, andra så låg han däckad på soffan. Han kräktes inget mera iaf. 
Sen på eftermiddagen var det Collins tur att spy, vilket jag iof tror berodde på att han ätit lite för mycket, för han har varit pigg som vanligt. 
Man hade ju hoppats att det hade räckt med sjukdomar, men sen fick både Lino och jag feber. Jag har nog aldrig frusit så mycket i hela mitt liv innan. Duschade med skållhett vatten, tog alvedon, drack te, sen klädde jag på mig dubbla strumpor, ullunderbyxor, byxor, linne, tröja, tjock tröja och en mössa och la mig under två fleece-filtar och ett duntäcke, och fick upp värmen efter en stund, sen vaknade jag givetvis genomblöt av svett i natt, men hellre det än att frysa. 
Så nu tog vi alla sjukdomar på en gång, får vi bli friska nu?

Sliten skruttis

Glass går alltid ner

Pricken igår



"Tur" att vi hann bada INNAN han kräktes

Pricken idag, känns som att blåsorna börjar torka, så jag hoppas det vänder nu

Mysigt ute i vagnen



Pricken del 3


Det blir bara flera och flera av de dumma prickarna, det är nästan så man ser att de kommer. Jag hoppas at det snart vänder. Idag har vi iaf varit iväg till vårdcentralen, och det var höstblåsor som vi misstänkte, en virusinfektion som försvinner av sig själv, oftast inom en vecka. Läkaren tyckte att han hade väldigt många prickar/blåsor, men det är väl för att han har en känslig hud. 
Hon upptäckte även blåsor i munnen. Collin fick iaf Aerius utskrivet, som ska minska klådan.

Imorse

I väntrummet

Skön stil

DermaSilk får man sova i när huden inte mår bra



Pricken dag 2


Collins prickar har inte alls blivit bättre, tvärtom. Han hade feber inatt, och händerna ser hemska ut nu, det är som blåsor. Nu sover han med DermaSilk på händerna (tygtuber av silke) som förhoppningsvis hjälper lite, de skyddar iallafall så han inte kliar. Imorgon får det bli vårdcentralen om det inte är betydligt bättre. 

Idag på morgonen



Vid frukosten, då tyckte jag det såg hemskt ut, men det är ju fint om man jämför med hur det ser ut nu på kvällen.

Eftermiddagspromenad, prickarna ökar, även inuti handen är det fullt. Lille skrutten.



Pumpa


Fredag och lördag har mormor varit på besök och busat med Lino. I går gick vi alla till Blomsterlandet eftersom det var Barnens Dag där. Vi gick tipspromenad, målade, fiskade i fiskdammen, provsmakade chips och dekorerade en liten pumpa. Vi köpte även med en lite större pumpa hem, som Lino och jag har fixat till idag.

Läskig?





Kalassöndag


Fredagsmys, lördagsgodis och kalassöndag, en trevlig helg men kanske något onyttig (fast nyttig för själen).
Idag har vi firat Melvin som har fyllt hela fyra år, stora killen. Han hade kalas med Miniontema, och hans mamma hade bakat en kanonfin tårta. Tack för att vi fick komma!

På väg till kalaset

Snyggaste tårtan

Melvin blåser ut ljusen

Kalas tar på krafterna



Prickar


Collin har prickar, röda prickar, lite överallt, det är säkert runt 10 st, frågan är ju nu om det bara är utslag, vattkoppor, svinkoppor, bett, höstblåsor. Finns det mera? Han mår iaf bra i övrigt och har inte feber, så vi hoppas att de är borta imorgon när vi vaknar.









Babysim


Idag har vi varit i badhuset på babysim igen, det var sjätte gången av åtta.

När blev han så här stor?



Småbarnsrytmik


På torsdagar går vi på rytmik i Barnens katedral. Collin gillar det verkligen, det är bra musik och många andra barn att kolla på. Vi är en stor grupp, 30 anmälda barn, men idag var vi "bara" 24.

Totalt missmatchade kläder idag





RSS 2.0