Barnmässan

Fredagsförmiddagen spenderade Collin och jag på Barnmässan här i Karlstad. Vi shoppade eltandborstar och vitaminer, vi fikade och kollade på Aladdin-teater. Det sista vi gjorde innan vi åkte hem var att testa hästar från Ponnystallet vilket Collin älskade. Han skulle nog väldigt gärna vilja ha en egen häst (eller zebra). När man tryckte ner fötterna så åkte hästen framåt, och man kunde styra. Så som en riktig häst fast på låtsas.

(null)


Vi flyttar ut

Solen har äntligen börjat värma riktigt bra och trots att det är kallt ute blir det mellan 15 och 20 grader ute i inglasningen. Så idag har vi städar ur det mesta av vinterns smuts och druckit kaffe där ute. Nu hoppas vi att våren snart är på ingång.

Kaffe och ananas

(null)

Tyson njuter av solen


Matte

Jag har alltid gillat att räkna (iaf vad jag minns) och det är kul att Lino också gillar det. I går började vi prata lite om multiplikation och jag förklarade då hur man kunde räkna ut 6x3, alltså att man tog 6+6+6 då. Sen frågade jag om han kunde räkna ut 6x4. Då svarar han: "Ja men då kan jag ju ta 12+12 och det är ju 24". Jag måste säga att jag blev imponerad över att han fattade så snabbt. Idag pratade vi lite om när man multiplicerar med 10 och så ville han ha lite plus efter det, och han klarade alla tal själv.

(null)


RSS 2.0