Bortskämda

Idag har vi blivit bortskämda med lunch på stan, tårta, choklad och fina rosor. Vi har haft besök av mamma, kusin och mina två mostrar. Sen fick vi hjälp att gräva i trädgården, så nu ska vi bara köra bort all jord. Vi har lyckats få bort ca 50-60 lass med skottkärran, och räknar med att det är totalt 150-200 lass, så det finns att göra.


Bilder

Flera bilder från stugan.


Borta bra...

...men hemma har vi toalett. Vi har återigen spenderat några dagar i stugan. Igår hade vi en solig och skön dag.


Landet

Nu lämnar vi stan i några dagar. So long.


Sol

Igår hade vi en riktigt mysig dag med lunch på Pasha, glass och en Latte på Carli (skulle ha tagit kort på glassen, men jag hann inte före den var slut *mums*) och sen lite shopping på det. Sen avslutade vi kvällen med ett glas bubbel och rensade i rabatterna, sämre kan man ha det.


Södra Finnskoga

Våfflor, römmgröt och motti å fläsk åt vi på Hembygdsgården igår, där det var slåttergille. Sedan besökte vi Nolaberget och kikade på utsikten från pappas föräldrahem. Vidare till Bograngen för en tur i kusinens Cadillac från 59. Vi hade alltså en fullspäckad dag i Södra Finnskoga.


Som förr

När jag var yngre och var i Flisa åt jag ofta pölse med bröd på Snacksen. En korv för 40 norska kronor, dyrt, men man blir rätt mätt. Igår var vi i Flisa, och var tvungen att köpa en korv, och den smakade precis som jag minns den.


Stugan

Vi har haft några härliga (men regniga) dagar i stugan. En familj svalor gjorde oss sällskap.


Retro

Lino är fascinerad av sin farmors retro-dammsugare från 80-talet.


Cykelpremiär

Ikväll har vi varit på kalas på Färjestad, och vi tog cyklarna dit, så Lino har fått vara med och cykla för första gången. Han var grinig innan vi åkte, men direkt vi trampade iväg satt han som en ängel, så det kommer nog bli en del turer framöver.


Titta ut

Lilleman har förstått att han kan ställa sig upp i sängen och kolla ut genom fönstret, och det är mycket roligare än att sova.


Bobby car

Lino fick en Bobby Car när vi var i Ullared. Han är väldigt nöjd, men har inte förstått att man kan åka framåt på den ännu.


Falkenberg Strandbad

Nu har vi checkat ut efter två nätter i Falkenberg. Stället har väl kanske inte visat sig från sin bästa sida, vi blev välkomnade med att det blåste storm och regnade småspik, men vi har haft det mysigt ändå. Hotellet var väldigt fint, även om vårt rum var slitet och hade utsikt över ett skrotupplag/byggarbetsplats. Efter en dag med shopping i Ullared och Kungsbacka är vi på väg hem. Borta bra...


Dagens fråga

När du kommer in på en offentlig toalett, vilket bås väljer du? Den första dörren? Den bortersta dörren? Eller någon av de i mitten? Bilden är tagen på Rasta i Lilla Edet.


Blodvite

Idag kom Linos första sår (förutom några rivsår). Han ramlade och spräckte läppen mot en tröskel. Inte kul alls tyckte lilleman själv, men det gick ganska snabbt över när vi började plocka med hans leksaker.


Vinster

 

I veckan har det varit vinstregn. Jag vara med i vissa tävlingar på internet ibland, deltar väl mest om det är enkelt.

Det känns ju som att jag aldrig vinner, så jag brukar oftast glömma ganska snabbt vad för tävlingar jag varit med i.

I torsdags kom det hem biobiljetter till filmen Cockpit, och igår kom det ett paket med en barnpall från Babybjörn. Kankse ska gå in och tävla lite mera, det är ju kul att vinna=)

 


Äntligen

Äntligen kan jag blogga via mobilen igen, va kuuul=) Lite bilder på Lino när han ska ut på promenad med Tyson=)


Sackosäck

 
Vi har plockat bort Linos babysitter nu, han använder den knappt och när han väl sitter i den sitter han inte stilla. Jag plockade fram den ena sackosäcken istället, och han verkar gilla den.
 
 

Sova

 
Vi hade bestämt oss för att sluta ge Lino välling på natten eftersom han är över 8 månader, och tänkte att det kanske kommer bli några tuffa nätter så vi skulle börja nu när Niklas tar semester. Men Lino tyckte nog själv att han var gammal nog, så direkt efter hans 8-månadersdag i onsdags började han själv sova hela natten utan välling, och har nu gjort det två nätter på raken, gick ju enkelt det här. Vi får bara hoppas det håller i sig.
 
Om natten sover han ganska stilla i sängen, men på dagen kan vad som helst hända
 
 
 
Ibland blir det åt helt fel håll också.
 
 
 

Sötaste

 
Ja, det finns nog ingen som är så söt i hela världen som just vår son <3<3<3
 
 

Plask 1/7

 
Efter helgens regnande blev det en stor pöl i Linos tält. I söndags när Lino var ute och kröp så började det försiktigt med lite plaskande, och efter ett tag var hela han i och badade, med kläderna på, lycklig som få.
 

Morgongymnastik

 
Lino tränar på vår nya dörrmatta, jag vet inte riktigt vad det är för något, yoga kanske!?
 

Picknick

Igår var vi på picknick, och Tyson fick följa med.
 
 

Gräsklippning

 
Det är väldigt spännande att se på när pappa klipper gräs.
 

Promenad

 
Igår tog Maria och jag en skön lång promenad i Alster, och finare gångstråk får man leta efter. Förhoppningsvis blir det snart en promenad där igen, så jag även kan få till lite flera bilder.
 
 
Tyson var trött när vi kom hem.
 
 
Sen var jag bara tvungen att ta kort på grannens rosor som så fint sticker upp bakom staketet, de är helt underbara.
 

Skaka galler

 
Vi har fått sänka Linos säng ett hack, han har ju lärt sig att man kan dra sig upp i spjälorna.
 

Krypa 26/6


Här kommer den första filmen på bloggen. Lino tog sina första riktiga krypsteg i tisdags, innan dess har han bara hasat sig framåt. Han hasar sig iof mest nu också, eftersom det än så länge går snabbast.


RSS 2.0