Fika


Idag har vi fikat på stan med delar av föräldragruppen, alltid lika trevligt. Var på Söta Ankan vid Åhléns. Det var ett kafé i min smak, och de gjorde så fin latte till mig med en fjäril på, och fixade till morotslakan så den såg riktigt lyxig ut.

På väg hem skulle vi bara gå förbi Haga, sen blev det att vi bara skulle gå med Amanda och Melvin till Norrstrand, och det slutade med att vi gick hela vägen hem. En skön promenad i detta fina vädret.

Lino blev jätte sur om han råkade få solen i ögonen, så vi fick vara noga med att filten låg på plats.


Snö


Vilket bakslag. Snö i massor, men det smälter nog bort imorgon när det ska bli runt 10 plusgrader.

Många avrådde oss att köpa barnvagn med små hjul fram, men för oss är det visst de stora hjulen som inte fungerar i snö, tur vi har en snäll hund som hjälper oss att ta bort snön.


Mat


Nu har Lino kommit på att han inte gillar gröt, det finns ju så mycket annat gott. Päronpurén var en hit, och han gillade banan också.

Ska försöka blanda i lite banan i gröten ikväll och se om det går ner. I väntan på att hans riktiga matstol blir färdig har han fått en matstol från Ikea. Han är lite för liten för den, men det kan nog fungera korta stunder.

Tyson fick en nalle från Ikea, man kan ju undra vad han har gjort med den!? Stackars nalle=)


Sitta själv


Lino har aldrig direkt velat ligga ner på rygg, men nu gör han det, om han har nåt ovanför som han kan kolla på.

Men det är mycket intressantare att sitta eller stå upp, helst stå. Men vi försöker träna lite på att sitta själv, det går en liten stund med stöd.

Jag håller på och letar efter en Bumbo-stol, hoppas det dyker upp någon på blocket snart. Den kan han sitta mer upprätt i, tror han skulle gilla den.


Premiär


Som jag har längtat efter våren och vår altan. Idag satte vi oss ute i lä med solen som värmde. En dag som denna ska man inte klaga, sämre kan man ha det.

Tyson ville inte vara inne alls idag, han trivs riktigt bra i solen, och det är så skönt att han kan få springa lös ute i trädgården.

Lilleman trivs också bra ute, han sover så gott när han får frisk luft. Och jag har intagit både lunch och fika ute, ett wienerbröd blev kvar efter gårdagens "firande" av min namnsdag, och det satt fint.


 


Gröt


Igår fick lilleman testa gröt för första gången, och det gick ner. Det blev en del olika ansiktsuttryck, och jag vet inte hur gott han egentligen tyckte att det var, men mycket gick som sagt ner.

Han fick även smaka lite fruktdryck, det verkade han gilla. Ska bli spännande att se vad han tycker om maten framöver. Idag får det nog bli lite puré.

 


Fötter


Lino har upptäckt sina fötter. Han tar tag i dem och försöker ibland få in dem i munnen, men det går inte så bra.

 


Vårkänslor


Idag kändes det som att våren var på väg till vårt land. Det var riktigt varmt och skönt i solen, man blev varm och lycklig ända in i själen.

Dagens plan var att testa Sats Baby-passet på gymmet, och när jag vaknade och såg det fina vädret bestämde jag mig för att gå in till stan. Det blev en riktig powerwalk då vi hade lite ont om tid.

Träningen var lugn, skön och lite jobbig. Det är ju perfekt att kunna ta med sig lilleman till gymmet. Han orkade dock inte hela passet på 45 min, utan tröttnade efter ca 35 min, men det tyckte jag var bra kämpat ändå.

På eftermiddagen fikade vi med föräldragruppen, som vi kommer göra varje tisdag framöver. Alltid lika trevligt. Lino var dock inte så social idag, han somnade när vi gick hemifrån vid 13 och vaknade inte förrän vi kom hem vid 16.

 


Ullared


Som jag har längtat. Ja, några tycker kanske det är konstigt, men jag gillar Ullared, mycket. Tyvärr så förknippas Ullared med skitsaker, och ja, de har skitsaker, men de har så mycket mera, bra saker.

Det är mycket som vi har sett i butiker i Karlstad som kostar runt halva priset på GeKås. Sen åker jag nog inte dit bara för att det är billigt, utan för hela upplevelsen. Det är inte ofta man kan gå in i en affär och fylla en hel stor kundvagn.

Lino fick en stor Barbapapa, den gillade han, antagligen eftersom den var lätt att greppa.

 


Hotellmys


Det var ju tänkt att vi skulle på fotboll idag och se IFK Göteborg mot Degerfors. Men eftersom det var regn och blåst här i Göteborg så ville vi inte dra ut lilleman. Så vi stannade på hotellet när Niklas klädde på sig tjocka kläder och vandrade iväg.

Min och Linos halsdukar blir inte använda denna resan, men vi får ta det till sommaren istället. Godis och skidåkning var ett bra substitut.

 


Zzzzz


Jag vet inte riktigt varför det är så fascinerande att sitta och se på en bebis som sover. Men det är väl något rofyllt över det.

Jag kan iallafall titta på lilleman i evigheter när han sover, och tar visst en del kort på det också.

 


Dagens klipp

Ibland får jag ett ryck, och får för mig att göra något, impulsivt.

Idag tog jag fram saxen, och resultatet blev en ny frisyr. Jag har ju inte klippt mig sedan december 2010, så det var ju på tiden.

Jag hade tänkt boka en tid hos frisör, men det här sparade ju både tid och pengar. Finns mycket roligare saker att göra om jag har lite egentid.

Bjuder på en bild före, under och efter.


Alla <3 -dag

Lino har dagen till ära på sig sin snygga body med ett Barbapapa-hjärta på magen.

När vi var till Herrhagen på öppna förskolan gjorde Lino ett eget alla hjärtans dag-kort till sin pappa, med fotavtryck på.

Vi har även varit på föräldraträff idag och pratat om säkerhet. Jag har lite svårt att förstå att lilleman ska bli så stor så han når upp till spisen, men det blir han ju!

När Lino fick sin vaccination förra veckan skulle han få ett mjukdjur, men de var slut. Idag hade de fått in nya, så han fick ett i efterskott. Tror han gillar färgerna.

Både Tyson och Lino hade fått kort i posten från farmor och farfar också.


Vita vinterdag

En promenad i solen är ett måste när det är så fint väder ute. Alla ville med på tur idag, även mormor är på besök.

Efter promenaden sov Lino skönt ute i sin vagn under tiden som vi andra fikade.


Hockey

Idag har vi varit på stan och hämtat två signerade puckar till Lino. Man fick en puck mot uppvisande av hockeybiljetten från matchen vi var på.

De spelarna som signerade var Oscar Klefbom och Erik Thorell. Lino kanske inte förstår så mycket nu, men vem vet, dessa unga spelare kanske är stora stjärnor om några år. De har ju redan vunnit JVM.


Nappflaska

Det här med nappflaska är lite svårt, lilleman fattar inte riktigt vad det är för dumt påhitt. Vi försöker ju lära honom så att han kan få lite ersättning på kvällen innan läggdags så att han förhoppningsvis sover lite längre åt gången, men det går inte så bra.

Han börjar med att tugga lite på den, testar sedan att slicka lite på den och till slut så blir han sur.

Vi ska testa en annan flaska och lite andra tips jag fått, så får vi se hur det hår framöver.

Bilderna hamnar tyvärr inte i rätt ordning när jag bloggar via mobilen, men här kommer några från flaskträningen. Han tyckte flaskan var lite kul att leka med.


Fotbollshuligan

Lilleman kör blått och vitt idag, med IFK Göteborg tryckt på både strumpor och body.

Nästa helg är Linos första fotbollsresa inbokad. Vi ska se när IFK Göteborg möter Degerfors. Vi hoppas på sol.


Presenter

Efter besöket på akuten svängde vi förbi Linos farföräldrar för att hämta Tyson. Där fick både Lino och Tyson en varsin alla hjärtans dag present i förskott.

Lino fick en riktigt fin rosa Kram-nalle, farmor bryr sig inte om könsroller, killar kan också ha rosa såklart!

Tyson fick ett fint hjärta som han bet sönder direkt och så fick han en nalle med ett hjärta på.

Fin fina presenter tycker vi=)


Akuten

Igår var vi till akuten med lilleman. När vi bytte blöja hittade vi blod och slem och efter ett samtal till sjukvårdsrådgivningen slängde vi oss i bilen.

Det blev lite väntan där innan vi kom in, men efter en och en halv timme kunde vi åka därifrån med lugnande besked. Det var visst ganska vanligt, så de undersökte honom bara för att konstatera att han inte var sjuk.

Lino tyckte dock det var rätt tråkigt där. Han var kinkig och direkt han somnade så blev han väckt för att ta tempen eller bli undersökt. Och vem blir inte kinkig om man är trött?


Kompisar

Det märks att Tyson håller koll på lilleman. Han vill gärna vara i närheten när någon pratar med honom. Och på morgonen när jag går upp så stannar Tyson i sovrummet om Lino ligger kvar.

Tidigare har han ändå haft ett visst avstånd, men idag hittade jag dem bredvid varandra. Lino låg och slog med armen utan att Tyson brydde sig.


Skit=/

Usch vilken dag, jag skulle göra vad som helst för att kunna spola tillbaka tiden, och då menar jag vad som helst!

Det började ju så bra med att vi skulle få ett nystädat hus. Och när vi åkte ner till stan var Lino hur snäll som helst och bara låg i vagnen, jag behövde inte ens lyfta upp honom när han vaknade.

Vi träffade kollegorna på jobbet och hade en mysig pratstund.

Sen var det tid för vaccinering, och stackars lille vännen skrek som bara den och blev jätteledsen, så ledsen så nästan jag började gråta.

Men sen somnade han gott i vagnen efter lite mat.

Jag längtade ju efter att få komma hem till ett nystädat hus, men möts av en lapp där de ber om ursäkt för att de har haft sönder Linos handavtryck i gips från när han var en månad gammal.

Det är svårt att beskriva hur ledsen jag är nu, jag kan ju aldrig få tillbaka det avtrycket, det går ju inte att köpa för alla pengar i världen!

Jag hoppas företaget ger oss en bra ersättning, även om det inte finns något som kan ersätta tillräckligt. Eftersom jag ringde dit och grät så hoppas jag de förstår vad de har ställt till med

Just nu känns det tomt, väldigt tomt...


Bamse

Idag var vi på babysim igen, och Lino tappade sin Bamsebok, eller var det hans mamma som var slarvig kanske?

Han gillar ju den boken, och ibland när vi är ute och åker bil så är boken det enda som håller honom på gott humör. Den har roliga bilder med många färger och första sidan prasslar.

När vi senare hade vägarna förbi badhuset så sprang jag in och fick leta efter den. Gissa om jag blev glad när boken låg där och väntade bredvid poolen.


Napp

Lino vägrar ta napp. Och vi har testat många olika nappar.

Om vi ger han nappen när han är glad så ser han mest skeptisk ut och tuggar lite på den. Ger vi honom nappen när han är ledsen så blir han oftast ännu ledsnare.

Ibland har han blivit nöjd om han fått den när vi har åkt bil, och somnat, men de gångerna är lätträknade.

Jag antar att jag kommer vara ganska nöjd över detta när han blir äldre. Det värsta är väl om han börjar suga på tummen.

Just nu använder han hela handen, eller vad som finns till hands.


3 månader

Väldigt ofta när man pratar om bebisar med "problem", magont och sovproblem och sånt så sägs det ofta att det är en magisk gräns efter 3 månader.

Idag blir Lino exakt 3 månader, och då somnar han i babysittern, helt av sig själv. Under kan ske.


Kläder

Lilleman har fått väldigt mycket kläder sen han föddes, kanske inte så konstigt eftersom det har varit jul. Vi köpte även lite kläder innan han kom så att vi skulle ha.

Än så länge så har han alla kläder i samma låda, vilket gör att det inte är så organiserat som det borde vara, så igår hittade jag en pyjamas längst in som vi köpt på nätet. Eftersom vi inte har använt den tidigare så fick han ha den på sig hela dagen!

Just nu använder han strl 62-68, och de är de storlekarna vi har fått. Snart ska vi till Ullared och shoppa större kläder, ska bli riktigt kul. Hoppas de har fått in mycket inför vår och sommar.

När han inte är hungrig eller trött så är han en riktigt glad liten prick. Och han pratar på som bara den.


Liten

Tänk att lilleman har en sån här liten go hand. Just nu försöker han få in hela i munnen, även om den är liten så är det lite trångt=)


Dagens projekt


Idag när Lino och jag var ner till stan så hittade jag ett så fint tyg, med stjärnor på.

Vet inte riktigt vad jag ska använda det till, men det blev två dregglisar iallafall, med fleece på baksidan. Tips på vad mera det kan användas till? Mössa kanske...











En dröm

Jag har haft en dröm så länge jag kan minnas, och jag vet att jag sa när jag var liten att: "När jag blir rik så ska jag ha en städerska". Ja, inte för att jag är rik, men vi har äntligen anlitat en städfirma. Idag fick jag ett mail med bekräftelse på att de kommer på onsdag, och tack vare ett januarierbjudande så får vi 3x tiden förstå gången, vilket gör att det blir en riktig storstädning.

Alla som känner mig vet nog hur tråkigt jag tycker det är att städa, så det är värt varenda krona att få hjälp.

Nu kan jag göra annat än att städa, fast det blir väl inte så stor skillnad, jag har ju inte direkt städat så mycket förut. Men nu kan jag strunta i att städa med gott samvete, underbart.

Och när lilleman börjar krypa bör det ju vara städat, för han stoppar ju allt i munnen.

 

Öppna förskolan

Tänkte att det skulle vara trevligt att gå till öppna förskolan här på Kroppkärr och träffa lite andra, men jag vet inte. Lino är nog lite för liten ännu, iallafall för den gruppen. Massa barn som skriker, springer och kommer fram och petar.

Man skulle skriva upp sig i en bok, att man varit där, men vi smet därifrån, för jag vet att det kommer ta sin tid innan vi går dit igen.


Blöjor

Vi behöver inte vara oroliga för att det ska ta slut på blöjor här hemma just nu. Vi hade två rabattkuponger med sista dag igår, så vi passade på=)

Så.. poop on Lino=)


Kul gubbe

När den här gubben dök upp på TVn började Lino skratta, och jag förstår honom...haha... Det är reklam för Ikano.


RSS 2.0