Babysim


Nu har lilla skrutten och jag varit iväg på första babysimmet. Han älskar ju att bada, så han började plaska direkt vi kom ner i vattnet. Att ligga på rygg med båda öronen under vattnet var inte lika kul, men det gick bra ändå.

"Kan han simma nu?" frågade Lino direkt när vi kom hem, haha.

Trött efter badet



Kan själv


Mister kan själv kommer bli en riktig kladdis, vilket vi inte är så vana vid, men det är ju tur att det går att städa!

Vi var lite wild & crazy med maten nu också, blandade potatisen med lite smör, vi får se vad lillemans mage säger, och om det dyker upp några utslag. Håller tummarna för att det går bra. 









Linos (Leos) Lekland


Jag försökte förklara för Lino att det heter Leos Lekland, men då berättade han bestämt att det var hans lekland, och det gick inte att ändra på. 

Vi åkte dit direkt efter förskolan, lite spontant, och var där några timmar. Jag lovade Lino att vi skulle åka dit tre gånger till (ok, det var hans förslag) om han lovade att följa med hem utan protester, och det fungerade!

Collin fick åka rutchkana för första gången idag också, och skrattade (eller iaf log) på väg ner! Han har även fått invigs nya vagnen, och eftersom han somnade i den så räknar jag med att den är godkänd.















Sluta med napp


Japp, då var den stora dagen kommen, Lino har beslutat sig för att sluta med napp! Jag har försökt förhandla med honom att han ska få åka till leksaksaffären och köpa vad han vill, och betala med napparna, men nej, då har han alltid valt napparna istället!

Idag kom jag på det, en grästrimmer, eftersom han i princip pratar hål i huvudet på alla han träffar dagligen om hur högt gräset är överallt så borde den mutan fungera, och det gjorde den!

Så nu är grästrimmern brställd, och Lino har lagt napparna i en påse och gett dem till posten som betalning, så nu är det bara att vänta! Vänta på trimmern (som jag hoppas kommer på fredag) och vänta på natten, och se hur det går!

Han sa hejdå till napparna

In i postlådan

Nu är det bara att vänta



6 månader


Collin har idag funnits hos oss i ett halvt år, i sex hela månader, men det känns som att han alltid funnits här, han har ju sin självklara plats i familjen, och jag minns knappt hur livet var innan!

Han vill fortfarande inte äta någon vanlig mat, gillar att tugga lite på gurka och bröd, men puréer ratas helt. 
Han sitter helt själv en längre stund och han tar sig framåt med gåstolen. 
Han har inte börjat krypa eller åla sig framåt, utan ligger mest och sparkar med benen. Han kan dock snurra lite när han försöker få tag i leksaker.
Att bada är nog bland det roligaste han vet.

Status vad gäller allergin mot mjölkprotein är att vi fortfarande äter mjölkfritt. Collins utslag är i princip borta, men det blossar upp lite runt munnen ibland. Han är mycket bättre i magen nu också, så med största sannolikhet så är det just mjölkprotein som han inte tål. Frågan nu är ju om det bara är det eller om det finns mera han inte tål, och om det kommer att växa bot?

I stort så är han världens goaste som oftast är glad. Han sover bra om dagarna (tyvärr inte lika bra på nätterna) och krånglar aldrig när vi lämnar och hämtar Lino på förskolan!










Bär


Äntligen, äntligen gillar Lino att äta bär. Både hallon och smultron har gått ner idag, nu ska han bara få testa blåbär och jordgubbar också. 





Gunga


När det är så fint och soligt ute dom det har varit idag så är det skönt att ta en promenad ner till förskolan för att hämta Lino. Vi besökte en lekpark lite längre bort idag på väg hem, och Collin fick testa att gunga för första gången!

Det är roligare att åka vagn nu när han kan sitta bra

Kul, eller?

Jo, det var kul att gunga

Älskade stora/lilla kille

Brorsorna i kompisgungan



Lino ville också testa bebisgungan

Fredagskväll


Eftermiddagen och kvällen har vi spenderat hos våra fina vänner i Kil, blivit bjudna på god mat, dessert och mycket lek. 

Lino tycker det är lika kul varje gång han får leka med Melvin och hans föräldrar, men idag var inte vilken dag som helst, utan dagen då vår gräsklippartokiga son fick åka med på en åkgräsklippare för första gången, och det är stort när man är 3,5 år. 





Testsitter crossen också



Stopp


Eftersom Collin sov när det var dags att hämta Lino från förskolan idag så fick det bli en promenad ner. Och när vi promenerar hem så blir det givetvis ett stopp vid lekparken!

Vaken på vägen hem

Rutschkana

Och en sväng på gungan!



Sova


Collins nätter har varit jobbiga, inte för honom men för mig. Han har sovit rätt bra, men varit som ett plåster på mig. En natt tidigare i veckan fick jag 20+50 minuter för mig själv, resten ammade jag. Nu de senaste 2-3 nätterna har varit bättre, men nu får han ta nappen och snutta på, det går iaf ibland.

På dagarna sover han oftast väldigt bra, på förmiddagen sover han 2-3 timmar i vagnen, och på eftermiddagen blir det allt från 40 min till 2 timmar.

Skönt att sova i vagnen

Tänk att jag får dela säng med stans snyggaste kille❤️



Finbesök


Idag har vi haft finbesök, av Hugo och hans föräldrar. Hugo är idag en vecka gammal, och söt som socker!

Mys på hög nivå hos sin mamma❤️



RSS 2.0