Småkakor


Idag har jag bakat schackrutor. Det står i receptet att det ska bli 50 kakor, jag fick ut 184 st, det blev alltså småkakor med betoning på SMÅ. Men goda=)


Glass


Norsk pistageglass har jag inte ätit på många år, men det var lika gott som jag minns det.


Medskogen


I måndags tog jag med båda småtrollen och åkte till mamma. Lino var förkyld innan vi åkte, och väl framme var det min tur, så vi fick ställa in alla planer och ta det lugnt.

En promenad har vi orkat med i alla fall, och Lino har invigt resesängen, och han verkar gilla den.


Väska


För någon vecka sedan anmälde jag mig till en tävling på Mix Megapols hemsida. Man kunde vinna en väska, och idag 8:45 skulle det avgöras, de läser upp tre namn och den som ringer in till radion först vinner.

Jag blev helt paff när de säger "Pia Karlsson, Karlstad". Då blev jag nästan lite arg eftersom jag lyssnade via mobilen, och där är sändningen efter, men jag ringde, och VANN!!!

Så idag har jag pratat med Gry Forsell, Anders Timell och Alex Schulman live i radion.

Väskan är en snygg svart Balenciaga värd 12.300:-. Bilden är lånad från Mix Megapol.


Gymnastik


Frukost och träning samtidigt. Lino har ju alltid ätit gröt till frukost, men det duger inte, och inte annan mat heller, så det serveras välling dygnet runt här. Jag hoppas det är en fas som snart går över, kanske kan bero på värmen?

Han gillar fruktpure, men det mättar ju inte. Det duger ju inte med vilken välling som helst heller, färdigblandad på tetra ska det vara, dyyyyrt, men bara han blir mätt så.


Paket


Idag kom det ett paket med posten, och inte vilket paket som helst. Linos namngivningspresent från delar av släkten, en fotobok med bilder som Jeanette tagit.

Tårarna bara sprutade på mig, och det var redan innan paketet var öppnat, och det blev inte bättre. Så fina bilder, så roligt minne, jag är evigt tacksam för denna fina present till Lino.

Duktiga Jeanette hittar ni på http://mrnikon.blogg.se">http://mrnikon.blogg.se


Premiär


I måndags kväll invigde Lino poolen på riktigt, och det var riktigt kul, han plaskade på så Niklas blev orolig för vattenskador på altanen.

Tyson gillade badankorna, han snodde tre av dem.


Födelsedag


Jag har länge trott att jag fyller år på en helg, eftersom Prinsessan Estelle har döpts idag, men det är ju bara tisdag.

Vi firade i helgen, så denna dag har bestått av lekparksbus och picknick med föräldragruppen, underbart.

Bara det blir lite sämre väder ska jag kolla på Skilda Världar, fick två boxar av Niklas, nostalgi. Först 90 avsnitt, sen måste jag köpa flera.

Lino invigde sina ursnygga shorts idag, Billabong, som han fick av onkel Kåre och Åse.


Pool


Det är säkert snart två år sedan vi köpte en liten pool som vi tänkte att Tyson kunde ha, men den blev aldrig öppnad, så sen har tankarna varit att Lino kan ha den.

Jag har ju hela tiden tänkt att Lino och jag kan sitta i den tillsammans, även om det kunde bli lite trångt. Jag visste ju att poolen var liten, men inte SÅÅÅ liten. Lino får helt enkelt bada själv.


Klantpuffar


För någon vecka sen sydde jag klantpuffar. Det är kuddar fyllda med grötris som vi har i frysen som man kan använda om man tex ramlar och får en bula som behöver kylas.

Tanken var att ha dem när Lino ska lära sig gå. Men idag brände jag mig på smörgåsgrillen, så det blev jag som utnämndes till första klanten och fick inviga dem. Riktigt sköna.


Sova


Va underbart det är att bara lägga Lino i sängen när han är trött, han somnar själv efter ett litet tag utan protester. Det var vi ju inte bortskämd med de första sex månaderna...

Bäst att hålla i sig när man sover...


Inspiration


I onsdags när Lisa var här och fikade berättade jag om några av planerna jag hade här hemma. Då säger hon att jag borde passa på nu när jag är föräldraledig, för när man jobbar blir man lätt trött. Varför inte, tänkte jag, och nu har skostället slipats och fått tre lager färg, tack Lisa!!=)

Jag sydde en dyna till den också, så nu har vi äntligen en som passar.


Nytt


Det är så kul med nytt. Framöver kommer jag visa en del nygamla saker, eftersom vi målar för fullt här hemma.

Idag grejade jag lite i paint på datorn, och ur skrivaren kom det en ny tavla till gästtoaletten. Köpte en passande ram på Ikea, som dessvärre var trasig=/ Men den får hänga över helgen så får vi byta till veckan.


Gåvagn


När man inte har tänkt lära sig gå ännu så kan man ju använda lära-gå-vagnen till annat.


Mobiltelefon


Det ska börjas i tid, Lino fick sin första mobil idag, och det tyckte han var kul.


Trash-design by Pia


I helgen innan jag skulle iväg på fest var jag ute och letade efter en snygg jeanskjol, hittade en medelmåttig för 500:- och en riktigt snygg som inte fanns i min storlek, så det blev ingen inköpt.

När jag kom hem kom jag på att jag sparat favoritjeansen som gick sönder tidigare under veckan, så jag klippte och drog och sydde lite. Blev en kjol, en väska och en nyckelring.


Tandborste


Lino har inte fått några tänder ännu, men vi har ändå börjat borsta "tänderna" varje kväll. Det kliar nog i tandköttet, för han verkar tycka att det är väldigt skönt. Sen är det kul att borsta själv efteråt.


Vagnsdyna


Efter blod, svett och aggressivitet ( utan tårar tack och lov) så är dynan till vagnen äntligen klar. Den blev inte så bra om man synar den, men tror inte någon ser det när den ligger på plats.


Frukost


Nu har vi börjat äta frukost tillsammans. Lino tycker det är kul att sitta i köket, för där ser han ju ut på gatan, alla som går, cyklar och åker bil.

Han försöker gärna dricka vatten själv, det går sådär.


Matlådor


Familjens matlådor med spagetti och köttfärssås är klara.


Barnmat


Idag har jag lagat egen barnmat för första gången, det blev majs- och potatispure. Vi får se vad lilleman tycker, jag tyckte att den blev ganska god.

Ska nog försöka mig på lite mera spännande saker framöver.


Nöjd


Funderar på att bosätta mig inne i duschrummet, för jag blev så nöjd med de nya krukorna och växterna. Om några veckor/månader när jag övertalat Niklas att ett snyggt tidningsställ ska stå på golvet så kommer rummet vara helt klart ur inredningssynpunkt.




Bad


Idag har vi tagit så roliga kort, jag höll på att kikna av skratt. Ulrika fotade hela familjen i bassängen, UNDER vattnet, haha. Lino var ju rena proffset, han har ju tränat hela våren, värre gick det för oss. Årets julkort klart, eller inte.

Bilder kommer när vi får dem, vi kanske kan förlänga livet på många genom att publicera dem.

På väg hem tröttnade Lino och somnade med vattenflaskan i handen.


Avslutning rytmik


Idag var sista gången av spädbarnsrytmiken, och vi saknar den redan. Underbara mammor och bebisar har vi lärt känna, och mysigt har vi haft. Sen får vi inte glömma goa Kerstin, som spelat och sjungit hela våren.

Nu får vi träffas och fika framöver, inte så dumt alls faktiskt.

Snart ska vi iväg på terminens sista babysim, vad ska vi då fylla våra måndagar med?


Namnband


I torsdags kom äntligen mina namnband som jag beställt, och nu är mina första designade alster klara. Måste ner till stan och handla mera sysaker. Lär väl börja sälja snart om jag ska ha råd med min hobby.

Får se hur många bokstäver det blir, var riktigt kul att sy.

Jag ska försöka lära mig svara på era kommentarer också, himla kul att ni skriver.


Regn


När det regnar ute får man kolla på soliga bilder och minnas tillbaka.

Igår hade vi Amanda och Melvin på besök, himla mysigt hade vi, och åt go lunch på altanen. De kom vid 12, och vid kvart över 3 sov båda bebisarna samtidigt så vi kunde sola lite iaf.


Picknick


Lino och jag har spenderat dagen i Mariebergsskogen med våra kompisar, och UV-tältet fick åka buss med oss.

Efter att vi kommit hem gick vi till lekplatsen så att Lino skulle få testa att gunga, är inte säker på om han gillade det eller om det var Tyson han skrattade åt. Helt klart är iaf att vi ska inhandla en gungställning till trädgården.


Skön stil


Lino chillar i en stol på blomsterlandet, hade inte stolen kostat 250:- så hade vi nog köpt den. Alla andra kunder som gick förbi kommenterade hur söt han var, och en trodde först att det var en docka som satt där.

Tidigare igår somnade han i vagnen, och jag vet inte riktigt vad som hände, men han sov gott iaf, trots liggställningen med ena benet upp.


Frukost


Sköna maj välkommen. Idag äter vi frukost ute i morgonsolen som värmer gott.


Framsteg


Det har hänt mycket här den senaste veckan. Lino har gått från att sova några timmar åt gången till att sova hela natten, från vår säng till sin egen säng, från vårt rum till sitt eget rum. Han sover från 19 till 07, och igår på kvällen behövde jag ge honom nappen en gång vid 22-23 nån gång, annars sov han. Jag var tvungen att gå upp och kolla till honom i natt, tror ju knappt han lever.

Han har även lärt sig att sitta helt själv. Det händer ju att han välter ibland, men han är riktigt duktig.


RSS 2.0