Rottneros


På väg hem från mamma stannade vi i Rottneros och gick i parken. Lino gillade verkligen lekplatserna, så vi fick locka med glass för att ta oss därifrån!

Bildbombning:

Gräsklipparen är mest intressant 

Gunga

Balanserar högt upp i luften

Den gick ganska sakta

Hopp hopp

Pappa ville också leka


Cykling


Minsta trollet 

Tyson var också med

Gott med sele

Fin utsikt



Mormor


I helgen har vi varit i norra delarna av länet och besökt mamma (eller mormor om du frågar Lino😊). På lördag var vi till Flisa på Marten, Collins första resa utanför Sverige!

På väg till Norge

Lastbilskarusell

"Upp-ner-bil"

Spegelbild utanför Rådhuset

När vi kom hem tillbaka till mamma blev det lek med vattenslangen och lite bad. Sen kom min moster och kusin från Norge över på kaffe. 

Igår grejade vi ute hela dagen, förhoppningsvis är sommaren här på riktigt, även om det är rätt mulet nu!

Bad i balja



Överkänslighet


Collin visade ju inte positivt på pricktestet för ägg och mjölk, så vi var ju rätt säkra på att det ändå var jordgubbarna och annan "röd" mat som han reagerade på. Men även om jag undvikit allt rött så har inte utslagen försvunnit helt, utan de blossar upp med jämna mellanrum, så det måste vara någonting annat också. 

Idag fick han smaka på banan- och petsikopure, och nu ser han ut så här.





Present


Idag fick Collin sin Välkommen-present från Karlstad Kommun, en Spöket Laban handdocka, likadan som Lino fick . Tack tack, den kommer att användas flitigt skulle jag tro, Collin gillar ju verkligen sina leksaker!







Vinst, igen


Jaaa, äntligen har jag vunnit i en tävling igen, det är så otroligt kul, jag blir lika glad varje gång. Den här fina affischen kom med posten idag. Vinsten kommer från BabyBjörn och får pryda Collins rum!





Våt-/tvättservetter


Man hör ofta folk pratar om hur mycket "skit" det är i köpta tvättservetter till barn, och känslan av att man borde sluta köpa dem växer sig större dag för dag, särskilt eftersom vi har barn med känslig hud.

Men eftersom de är väldigt praktiska vill jag ju ha något som fungerar lika bra. Sagt och gjort! Jag kokade upp vatten, ca 3-4 dl, sedan hade jag i ca 1 msk kokosolja och rörde om tills oljan löst upp sig. 




Efter det tog jag en bunt torra tvättlappar av papper som jag klippte av på mitten och la i vattnet. 




När vattnet svalnat tog jag upp servetterna, kramade ur dem och la i en återförslutningsbar påse.



Jag har testat en av servetterna vid ett blöjbyte, de var dock alldeles för blöta så jag fick krama ur mera vatten, men nu så känns de som "vanliga" köpta.



Mariebergsskogen


Det blev verkligen en hel dag i Mariebergsskogen idag. Vi kom dit innan 11 och åkte därifrån runt 16:30. Vi hann med lekparkerna, lunch, utställning, mera lek, fika och ännu mera lek. Allt tillsammans med Elise och hennes lillasyster och mamma. Lino var helnöjd, och ville helst ha stannat. När vi väl kom hem hade han aningens svårt att hålla ögonen öppna! Själv fick jag världens bonnbränna, och näsan är röööd!





Pannkakslunch

Utställning i Naturum

Kollar på en spindel



Den obligatoriska vargbilden

Tack för idag! 



God morgon


I natt har liten sovit rätt bra, 20:00-01:00-05:00 och sen lite av och till innan vi gick upp 7:45. En ny trend? Vi håller tummarna! 

De senaste veckorna har vi iaf fått in en kvällsrutin, så nu lägger sig båda barnen runt 19:00, vilket gör att man har händerna fria på kvällen.





Övningskör


Det gick inte fort, inte framåt över huvud taget faktiskt. Men Collin verkar gilla gåstolen, även om det nog tar några veckor innan han kommer fatta grejen!







Lekskogen


I torsdags "fyllde" Collin fyra månader, och det firade vi med glass på altanen (Lino och jag). 

Gott med glass

Lika gott med bitleksak

På eftermiddagen besökte vi lekskogen som ligger vid Alsters Herrgård, och det var uppskattat av både stora och små. Emilia och Lino lekte, och vi vuxna fick dricka kaffe. Lino ville som vanligt inte hem efteråt. 









Tid


Dagarna går alldeles för snabbt, det är ju tydligen sommar nu. Jag har varit föräldraledig i över fyra månader, vart tog den tiden vägen? Fast det har ju hänt en del, Collin gör framsteg varje dag, och nu kan han sitta själv i matstolen, vilket underlättar när vi andra ska äta mat. Han fick smaka lite banan idag också, en del hamnade i magen och en del utanför!





Kul att köra bil!



Leos Lekland


Igår var vi och lekte på nya leklandet här i Karlstad. Det var kul både för barn och vuxna. Lino ville absolut inte med hem efter några timmar utan hade gärna lekt mera.







Collin sov mest



Bergvik


Vi hade några timmar under eftermiddagen som vi inte visste vad vi skulle göra, då blev det en fika ute på Bergvik, och passande nog så var det en grävmaskin som jobbade utanför.







RSS 2.0