Överkänslighet


Collin visade ju inte positivt på pricktestet för ägg och mjölk, så vi var ju rätt säkra på att det ändå var jordgubbarna och annan "röd" mat som han reagerade på. Men även om jag undvikit allt rött så har inte utslagen försvunnit helt, utan de blossar upp med jämna mellanrum, så det måste vara någonting annat också. 

Idag fick han smaka på banan- och petsikopure, och nu ser han ut så här.





Kommentarer
Postat av: Caroline

Vet man att utslagen beror på föda? Som allergiker själv tänker jag även på att han kanske reagerar på pälsdjur?

Svar: Nej, vi vet ju inte, men det blir ju i princip helt bra emellanåt, innan det blossar upp igen! Och eftersom han fick de här utslagen direkt efter att han åt persika så lutar det mest åt att det är föda. Kan ju dock vara en kombination också. Förhoppningsvis är han bara överkänslig så att det växer bort!
Pia

2015-06-25 @ 12:30:10
Postat av: Caroline WL

Persika är ju en stenfrukt, jag har en korsallergi och är allergisk mot det. Kommer inte ihåg just nu om det är pollen eller pälsdjur som är "grunden".

Svar: Ja, det är ju rätt vanligt med korsallergier! Dock så tror jag inte att han är allergisk, utan "bara" överkänslig. På BVC trodde hon att han hade atopisk hy och att det blir värre när han utsätts för mycket samtidigt, men att han klarar av det mesta i små mängder!
Pia

2015-06-27 @ 00:33:23
Postat av: Anonym

Pollen och kärnfrukt brukar hänga ihop. Tillsammans med baljväxter tror jag. Men, borde de inte kollat sånt på pricktestet oxå?

Svar: Jag ska ringa barnmottagningen idag, så vi förhoppningsvis får komma igen! Jag pratade med BVC ang pollen, och hon sa att hon aldrig hade hört att någon så liten märkt av pollen, att han måste ha varit med om en pollensäsong först, men jag vet inte!
Pia

2015-06-28 @ 19:30:34
Postat av: Anonym

Oj, ser att jag är anonym i inläggen 😄 Det är Malin Eide som skriver ☺️

Svar: Hej Malin😊
Pia

2015-06-28 @ 19:31:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0